torsdag 20 mars 2008

Min LO vann!!

Min LO vann en utmaning på Familjeliv!!! Vi skulle använda oss att tre olika papper, stämpla/skriva på fotot, en tag, två runda former och två icke scrapsaker som dekoration, detta blev mitt resultat:

Fotot är från det glada 80-talet, mina bröder och jag. Mina icke-scrapsaker är blommorna, som är klippta från en servett, tapeten bakom fotot som fungerar som fotomatta och spetsen som kommer från ett gammalt slitet örngott (fick dock bleka spetsen lite...).

Först verka utmaningen jätte krånglig, men varför ska det alltid vara så lätt??!! Jag tyckte det var jätte roligt att låta fantasin flöda och höja ribban lite. Egentligen finns det ju en massa saker man kan använda som dekoration på en LO.

Ropa idag in en hel massa knappar på huuto.net. 370 knappar i olika färger!! :-) Alla knappar var nya, det var någon som städat ur sitt syskåp och hittat en massa knappar som hon ej behövde. Ibland har man tur, knappar är ju skojiga att använda i scrappandet.

Nu ska jag börja koppla av inför påsken, ska bara njuta av en lång helg, kanske scrappa lite, kanske pyssla något annat, läsa en bra bok, njuta av solen (som de lovat ska titta fram) osv.

Glad Påsk!

måndag 17 mars 2008

En vinter LO

En LO med foton från en härlig vinterdag då vi var på ett utejippo. Vi hade så skojigt tillsammans och vädret var helt underbart. Det var en riktig vinterdag, solsken, blå himmel och sådär passligt kallt!


söndag 16 mars 2008

Nya och gamla kort

Här kommer några kort jag gjort...
Nu då jag kom på hur jag skall måla med mina härliga akvarell tuscher så är det ju så roligt att färglägga stämplade motiv och Magnolia stämplar är en mycket kär favorit!


Detta kort gjorde jag åt en väninna som fyllde 30 år (svårt att gissa.... ;-) ). Inte så märkvärdigt, men gillade det jätte mycket själv!

Detta skicka jag åt en arbetskamrat som håller på och gör egna msycken. Städade ett skåp och hittade en massa pärlor, wire, lås osv. så jag samla ihop allt och skickade åt henne och kortet också. Det var det första kortet jag gjorde med en färglagd Tilda.


Pirat-Edwin fick grannpojken igår då han fyllde 4 år. Hans mamma blev ju nog mer förtjust i kortet en dagens huvudperson, men så är det väl då man blir fyra år, det är nog innehållet i paketet som intresserar mer än korten, men kul då mamman uppskatta det! :-)


fredag 14 mars 2008

Ett grattis-kort

Ett kort jag knåpa ihop igår, skickade det till min gudmor som fyller år. Har haft en liten paus i kortmakeriet, men nu blev det ett! :-)

Inspirerad av nya idér

HoppeTossaDesign på Familjeliv.se kom med lite nytänkande idér till scrapbookingen. Hon kom med en utmaning där man skulle använda sig av dekorationer som INTE är scrapsaker (denna LO är gjord enbart för att jag blev inspirerad, inte ett bidrag till utmaningen). Först lät det jätte krångligt, men efter lite funderade så kom jag på att det finns ju en massa saker som man kan använda sig av! Bara fantasin sätter gränser. På denna LO har jag använt mig av bakplåtspapper under de små pepparkaksgubbarna och en helt vanlig klämmare som håller fast receptet på tagen.


Det andra hon han de som "regel" var att skriva eller stämpla på direkt på fotot. Har aldrig vågat mig på det, men på det övre fotot pröva jag på att skriva med vit penna. Denna LO är baserad på utmaningens regler, LO till utmaningen kommer upp om någon dag då omröstningen på familjeliv.se är avgjord.
Ja, vi grädda faktiskt pepparkakorna i en äkta bakugn! :-)

måndag 10 mars 2008

Mina kalasfina killar

Jag tycker så mycket om att klä mina båda killar i matchande kläder. Här var vi på väg på kalas och hade hittat dessa härliga pigga glada Bamse tröjor åt dem, lika, men ändå olika och så tuffa jenas som deras morbor köpt åt dem :-) Att jag dessutom lyckades fånga båda på bild och få en hyfsad bild på dem var ännu bättre. LO:n skicka jag till en skissutmaning på swescrabook, men den blev ej publicerad (skissutmaning v10), men så fina var de bidrag som var uppe på deras sida, härliga!


Gillar skisserna på swe-scrapbook jätte mycket, det är så ofta min stil, om man nu kan säga att jag har någon egen stil, tycker stilen varierar jätte ofta, men det blir väl så... Är den som ganska slaviskt följer en skiss då man skall utgå från den, kanske jag inte riktigt ännu vågar ta ut svängarna ordentligt...

söndag 9 mars 2008

Resultatet av min scrappingsöndag!

Borde egentligen ägnat veckoslutet åt tentläsning, men så blev det inte, istället blev det en söndag fylld med scrap! Här kommer två av söndagens alster. En tredje gjorde jag också, men den skickade jag in till en utmaning, så den kommer upp senare!



Vi hade redan gett upp hoppet på att få lite snö i vinter,men så kom den och rätt så mycket, så vi spendera en kväll i min farfars backe och åkte pulka och busa i snön och vad kul vi hade det! T.o.m jag våga mig på pulkan i sällskap med Emil! LO:n gjorde jag utgående från en skiss jag hitta på nätet, det har varit en utmaningsskiss som jag la på minnet och nu passa dessa foton perfekt till denna skiss och i mina gömmor hitta jag pappret med snöflingor!


Det bästa Lucas vet att är smita upp för trappan om någon anna i familjen är slarvig nog och glömmer stänga grinden. Satt på vakt här en dag med kameran i högsta hugg och lyckades få några bilder, så det blev en hel serie av dem på denna LO. Tror det är första gången jag använder mig av så här många foton på en och samma LO, men blev rätt nöjd med den.

lördag 8 mars 2008

En liten killes härliga kommentarer

Det har blivit lite paus i scrappandet ett tag då jag haft fullt upp med annat, men nu äntligen fick jag lite tid för att göra några LO:n. Denna LO är ett resultat av dagens scrappande



Emil har så härliga utryck och funderaingar nuförtiden, så ville göra en LO på dem och hans drömmar, största drömmern just nu är att bli brandman då han blir stor :-) *gulligt*
Eller funderingen "om man inte är mamma, är man då städerska?" :-)

Sen har det blivit en LO till en utmaning, så den kommer i bloggen senare!