fredag 18 juli 2008

En "rykande" färsk LO

En LO om något jag inte kan vara utan; mitt morgonkaffe!! :-) Det ska vara varmt, helst lite hett, med varm skummad mjölk och ibland lyxa till det lite och strö kakao på skummet, hmmmmm.... Helst ska det avnjutas från min favoritmugg, Hattifnattarna från Mumindalen :-) Ja, kalla mig kräsen om ni vill, men min dag startar inte utan denna mugg med mitt "heliga" morgonkaffe. Resten av familjen har småningom lärt sig att man stör inte mamma då hon dricker sitt kaffe på morgonen, för hon är ganska fräsig innan det... :-)


Har suttit med denna LO nu ikväll, eller egentligen en stor del av dagen, så passa på att ladda upp den innan jag lägger mig! Så nu är bloggen uppdaterad med lite nya LO:n och kort!

Några till kort bl.a. ny Sarah Key stämpel

Först ett kort med en av mina nyaste stämplar, en Sarah Key stämpel! Gillar den massor!! :-) Minns så väl hur pop Sarah Key var då jag var liten, hade muggar, lampa, gardiner... ja en massa med Sarah Key motiv, så glädjen var stor då jag fick höra att de nu finns som stämplar! Ja... och så ribbonsliden igen då... ;-)

Och så ett kort med en super söt hÄngel jag fått av HOD (på Familjeliv). Kortet har åkt iväg, med en liten present, till en väninna som fick sin examen under våren och som fått nytt jobb, så ett kombinerat grattis ville jag skicka henne! :-) Hoppas hon blir glad! Swirlen är BossKut stans, som jag gillar skarpt, den ser så "lyxig" ut på något sätt och så hittar vi en ribbonslide på detta kort också... Sen då jag fastnar i någon grej så hänger den med lite väl länge... borde kanske bryta mönstret småningom...


Härlig ny stämpel!!

Köpte för en tid sedan denna söta Lily&Milo stämpel och passade på att göra ett grattiskort med den. Mottagaren blev väldigt glad. Har också fått fnattpå ribbonslides... de dyker upp på ganska många kort nuförtiden, men de är ju egentligen ganska kul att använda! :-)


LO med bilder på min man!!

Tror det är första LO:n ja gör med bilder på min man, men kunde ej låta bli. Han ha nog haft metspöet fastklistrat i handen denna semester. Det är ingen skillnad om vi bara suttit på stranden, åkt ut med båten.. metspöet har följt med. Visst har han också fått fisk, men de har fått simma tillbaka i havet igen efter en liten stund :-)




måndag 14 juli 2008

Fler utmaningar...

Alienstar hade en härlig utmaning i sin blogg, man skulle inspireras av en randig kaffemugg med lite skojiga mönster. Min tolkning blev detta kort, en Filur mot randig bakgrund och en det swirlar. Jag vann med mitt kort och jag blev så glad då jag såg det! :-) Det är ju alltid kul att vinna! :-) Det ger inspiration att göra ännu mer! Alla de andra bidragen var jätte fina och finurliga, roligt att se hur olika man kan tolka en och samma sak.



Kort till utmaning

Detta var mitt bidrag till Scrapvännernas utmaning på Familjeliv. I.o.m att jag vann utmaningen innan så va


Detta var mitt bidrag till Scrapbookvännernas utmaning på Familjeliv. I.o.m att jag vann utmaningen innan denna, så var det min tur att hitta på en ny, så jag valde att det skulle vara ett kort, med ett stämplat motiv, tre olika mönstrade papper, ribbon slide och inga blommor som dekoration. Därtill skulle kortet vara ett kort att ge bort bara för att göra någon glad. Hörliga bidrag var det med i utmaningen. Kom tvåa med min kärleksmus, som jag gjort åt min älskade man, bara för att jag är så glad att just han är min man! :-)

måndag 7 juli 2008

En underbar blomsteräng!

Har inte blivi så mycket scrappat på sista tiden, några kort, men det är utmaningsbidrag så får inte ladda upp dem här ännu. Men lägger upp några bilder på en underbar blomsteräng!
Dessa blommor var min farmors favoritblomma (farmor dog december 2005), hon hade dem i en rabatt, men av någon konstig orsak så har de fröat av sig och alla frön har landat just precis i detta gamla igenvuxna trädgårdsland! Iår växte det upp flera hundra av dessa Fingerborgsblommor och de pryder nu det gamla trädgårdslandet på tomten var min farmor och farfar bodde. Farfar bor på servicehem, så huset står tomt. Men folk som går färbi på vägen har stannat och beundrat denna äng. Så jag var tvungen att föreviga den och visst är den vacker!


Huset som syns bakom är vårt hus :-) Så jag kan sitta i fönstret och beundra denna blomsteräng. Tyvärr syns det ju inte lika bra på bild, som i verklighet...

onsdag 2 juli 2008

Utmanad!!

Jag har blivit utmanad av K och här kommer mina svar:

Fem saker som finns på min Att göra-lista idag:

1. Plocka fram passet och packa ihop en väska, för ska åka på kryssning till Tallin med min mamma och en väninna

2. Hänga upp tvätt innan jag åker iväg, hörde att maskinen precis cetrifugerat klart

3. Sätta mig på en mysig uteservering i Tallin och njuta av god mat och ett glas rött! :-)

4. Handla hem lite cider åt mannen och godis åt barnen och såklart någon kul åt mig själv och njuta av en "egen dag"

5. Då jag kommer hem. Packa ihop kläder för en långhelg på sommarstugan och göra en shoppinglista på vad jag ebhöver handla med mig i matväg. Gör detta troligen mitt i natten....

Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag 20 år och hade precis kommit hem från ett år som au-pair i Tyskland. Jag jobbade på Ikea (Då Finland första och enda) och till hösten skulle jag påbörja min pol.mag studier i Vasa, så mycket kretsade också kring att hitta bostad och "bygga" upp en studielya.

Ställen jag bott på:
Borgå, född och uppvuxen. Tyskland, liten stad söder om Munchen, Lenggries. Eller ja, skulle nog mer kalla det alpby... :-) Vasa, en härlig stad Borgå i egnahemshus (rött hus med vita knutar... det är bara potatilandet som fattas.. ;-) )

Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär:
1. Betala bort skulderna på huset
2. Resa till en massa roliga ställen, både med man och barn och bara med mannen
3. Förverkliga min dröm och studera till trädgårsmästare
4. Ge bort pengar i välgörenhet, antagligen till något barnsjukhus
5. Placera pengar väl, så jag och min familj skulle vara ekonomiskt oberoende resten av livet

Jag utmanar i min tur MissGoldie, Millami, Lillis70, Nananas, Pysselgalningen och alienstar

Regler:- Svara på alla frågor.- Välj ut sex personer och utmana dem i deras bloggar.- Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört utmaningen.

tisdag 1 juli 2008

Utmanings LO till Essmos bloggutmaning

En LO gjord efter utmanings skiss i Essmos blogg. Jag gillade skissen mycket så jga valde att följa den ganska "slaviskt".