lördag 23 maj 2009

Scraplift

Hittade bloggen Liftvarning och v.20 skulle man lifta en superfin LO som MissGoldie hade gjort. Hade redan tidigare beundrat den i hennes blogg och haft som avsikt att lifta den, men ja, ni vet, tid är ibland en bristvara, men nu fick jag det gjort :-)
Idag då jag kolla in på Liftvarning så var jag visst den enda som liftat den LO:n, så min LO finns nu på deras blogg :-)
Har använt mig av Jenni Bowlin papper och chipboard knappar, en enfärgad CS och ett härligt prickigt papper som hängt med lääänge, men nu passade det hit. Har dessutom fastnat för Thickers, även om jag har en Cuttlebug och QK och många alfabet så är Thickers min grej just nu.
Så Tack MissGoldie för inpiration! :-)


tisdag 19 maj 2009

Nya hÄnglar kort

Två kort med hÄnglar från vårens klubbpaket! Gillar hÄnglar, men det kunde ni ju nästan gissa ;-) Och nu märker jag att båda korten går lite i samma färgskala, blått, brunt och beige... Verkar vara en "periodare" då det gäller färger, för väljer väldigt mycket blått och beige just nu... Vilken förg kommer till nästa? :-)




En kul tävling...

... hittar ni i här!!! Passa på! :-) Ska själv försöka hänga på denna, nu då det kliar i scrapfingrarna! :-)

onsdag 13 maj 2009

Jag lovade er lite mer...

... och här kommer det. Två till LO:n jag gjorde på träffen för ett tag sedan. Ännu vinterbilder, men nu borde vinterbildern vara klara, i alla fall de jag vill scrappa. Alla vinterbilder vill jag inte scrappa, men då vi hade en vinter med massa snö så är det ju kul att ha bevis på att det faktiskt kan vara vinter i Finland också :)

Den här första gillar jag själv massor. Pappret är Jenni Bowlins papper, både det prickiga och det formade. Hade först inte tänkt skära söndet pappret men sedan så gjorde jag det trots allt och blev nöjd. Valde att inte ha någon journaling på denna LO, bara titeln. Blomman är dekorerad med tyll och en nål och blomrankorna bakom fotot är stämplade. Satt länge och fundera om jag vill ha med blommor osv., men sedan kom jag fram till att det jag vill förmedla med denna LO är min tankfulla lille kille, inte att det är vinter och han är fullt påklädd. Vi hade en utdag med grannarna då detta foto är taget och Lucas var så fundersam hela stunden vi alla var samlade, han drog sig åt sidan och satt och såg på, precis som om han skulle ha njutit av det underbara vintervädret vi hade den dagen.

Och den andra LO:n är min mamma och Emil i kälbacken och det vra verkligen full fart. Lite annorlunda färger för en vinter LO, men resultatet helt ok.

Det var alla LO:n jag scrappat den sista tiden.. men vet ni.. det kliar i fingrarna att dra fram alla scraågrejer och lägga beställningskorten åt sidan.... Få se, kanske jag scrappar någon dag.

söndag 10 maj 2009

Jag har scrappat!!!

Ja, det har jag verkligen gjort!! :-) Det var ett tag sedan sist. Var på scrapträff för ett par veckor sedan och gjorde då fyra LO:n. Här kommer två av dem (lägger upp de två andra om någon dag). Det blev vinterfoton även om scrapveckoslutet var soligt och våren verkligen kom på alvar då :-) Men bättre sent än aldrig.

Först en LO då Emil deltog i sin första skidtävling i vintras. Väldigt enkel, lite papper och dekorationer, men ville få med alla tre foton och rubriken tog plats, men är väldigt nöjd trots allt.

Och en till vinter LO. Fotot är taget hemma på gården, då två överlyckliga killar äntligen fick bygga både snögubbar och snöhäst och det var bus till 100% i snön. Det är länge sedan vi haft en vinter med så här mycket snö, så glädjen var stor. Igen en väligt enkel LO, men tycker det är svårt att hitta dekorationer som passa vinter LO:N. Bokstäverna är American Craft Thickers, lite sametsaktiga mjuka, men de passa så bra med sin isblå färg. Och lite isblå pearlmaker på scalloped kanten. Mönsterpappret har jag klippt ut. Använde ett annat papper som modell (det pappret hamnade sedan på en annan LO) och klippte sedan till detta papper. Gillar formen på dessa papper. Och så har jag "vågat" börja använda mönstrade papper som bakgrund. Tidigare blev det alltid CS, nu dyker det upp annat nu som då...

Det var allt för denna gång... mer kommer inom kort :-)

En massa nya kort! :-)

Även om det varit tyst i bloggen så har det inte varit tyst och stilla vid pysselbordet. Här kommer lite "bevismaterial".

Först ett kort åt mamma till mordagen. Den ursöta Motovet stämplen fick det bli och formen på kortet, ett 10x15cm kort. Skar ett scrap ark (12x12) med Dreamkutzen så jag fick tre stycken 4x12 bitar. Kul att göra lite kort med annan form!

En mysig nallebjörn. En Penny Black stämpel.

Och sist ett kort med Sugar Nellies stämpel.